Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

Referat: Viskadalen IBK - Vinbergs IBS

VÅGA, VILJA, VINNA!

Tre ganska enkla ord att lägga på tungan, tre ganska enkla ord att stava rätt.
Rakt av tre ord som är förbannat lätta att säga men som i somliga fall är desto jävligare att följa.
Man skall aldrig ställa för höga krav på ett lag, lagom krav är alltid bäst. Ett lag med allt för höga krav lär endast bara känna en allt för stor press och därmed underprestera. Söndagens målsättning var kort att vinna tre perioder på vardera 20 min, ett mål som inte är alls för högt mot ett lag som Vinberg.
Viskadalens tappra knegare inledde matchen starkt och styrde och ställde det mesta i borgen. Motståndaren var steget efter i de flesta situationer, precis som de lämnat kvar taggtråden nere i Vinbergs lilla hörnkiosk som desvärre på senare år slagits igen.

Matchen skulle dock visa sig ta en annan vändning efter en vinst i första perioden med 4-3. Viskadalen slog av på intensiteten en aning vilket aldrig går att göra i innebandy. Motståndaren står då och knackar på bakdörren och fort som attan tar han position i slottet och sprätter upp en pannkaka i krysset.
Andra perioden var ändå relativt jämn, skillnaden i det hela var att våra hjältar visade upp ett allt kortare anfallsspel med sämre rörelse samtidigt som trafiken som svärmade framför motståndaren mål i första period var helt obefintlig vilket gjorde dess målvakt till rena väggen. Initiativet gled sakta ur Viskadalens starka grepp och Vinberg fick alltmer börja styra och ställa matchen dit de ville.

SITUATION HJÄRNSLÄPP!

Grabbarna skulle ändå gå jämna steg med kombatanterna fram till tredje period. Då inträffade det mest ofattbara. Nåt hade definitivt satt myror i skallen på hemmaspelarna. Komunikationen slog totalt slint, positions spelet föll utför kanten till avgrunden. Dessvärre går det inte mot ett lag som Vinberg då de utnyttjar varje läge till fullo. Våra grova markeringsmissar gjorde att motståndaren snabbt kunde klappa in några mål och ta hem en bekvämlig seger.
Bit i det sura äpplet! Nu har vi en hemmamatch kvar för säsongen då Tvååker kommer och gästar borgen. Låt se vad den matchen har att erbjuda.